Havens Antwerpen en Zeebrugge maken indruk in Japan

Tijdens een Japans staatsbezoek hebben Eddy Bruyninckx, CEO Antwerpse haven, en Joachim Coens, CEO haven van Zeebrugge, in Nagoya een presentatie gegeven over de troeven van hun havens.

Trefwoorden: #expediteur, #Haven van Antwerpen, #Haven van Zeebrugge, #Japan, #Nagoya, #samenwerking, #staatsbezoek, #verladen

Lees verder

Nieuws

( Foto: By Gnsin )

ENGINEERINGNET.BE - Het jaarlijkse Port of Nagoya event, waar Japanse rederijen, verladers, expediteurs en havenautoriteiten samenkomen, was het kader waarin beide CEO's het Vlaamse havenlandschap belichtten, met een bijzondere aandacht voor Antwerpen en Zeebrugge.

Eddy Bruyninckx: "We hebben bij het aanwezige publiek een sterk vertrouwen in de beide havens gevoeld. Ik maak me sterk dat deze interesse zich zal vertalen in extra aanlopen van Japanse rederijen naar beide havens."

Zowel Antwerpen als Zeebrugge hebben goede economische banden met Japan. De rederij NYK Line heeft verschillende aanlopen in Antwerpen, zowel met container-, roro- als breakbulkschepen.

Ook MOL, K Line, Eukor en WWL varen regelmatig op Antwerpen. Zeebrugge, de grootste autohaven ter wereld, ziet op jaarbasis bijna 40% van de 2,4 miljoen behandelde nieuwe auto’s uit Japan komen.

De sterke banden die beide havens onderhouden met Nagoya, de vierde stad van Japan, zijn niet vreemd aan dit succesverhaal. Antwerpen heeft al bijna 30 jaar een zusterverdrag met Nagoya, en ook Zeebrugge ondertekende in 2013 een vriendschapsverdrag met deze havenstad.