VUB en Japanse universiteit gaan studenten uitwisselen

Professor Takeda Hiroshi, voorzitter van de Japanse Kobe University en professor Caroline Pauwels, rector van de VUB ondertekenden een Memorandum of Understanding voor studentenuitwisseling.

Trefwoorden: #Brussel, #Japan, #Kobe University, #studenten, #uitwisseling, #Vrije Universiteit Brussel, #VUB

Lees verder

opleiding

( Foto: © VUB - Caroline Pauwels )

ENGINEERINGNET.BE - De ondertekeningsceremonie van de twee universiteiten vond plaats op de Japanse ambassade van België tijdens het Belgische staatsbezoek.

De samenwerking tussen de twee universiteiten gaat al vele jaren terug en werd geformaliseerd in 2010, toen de eerste overeenkomst werd ondertekend.

Kobe University heeft zijn Europese kantoor op de VUB campus in Etterbeek. Dit maakt natuurlijk nieuwe samenwerkingsvormen en het verkennen van nieuwe onderzoeksrichtingen eenvoudiger.

Op 8 november zal de gezamenlijke conferentie 'Emerging Sciences en een veranderende wereld: EU-Japan in Transition' worden gehouden op VUB-campus Etterbeek. De onderzoekers die het organiseren zijn afkomstig van beide universiteiten.

Deze vier topics zullen uitgebreid aan bod komen: data wetenschap, immigratie en veiligheid, deeltjesfysica en culturele diversiteit.