Willemen Groep brengt faciliteitenbeheer onder in W-Care

Willemen Groep brengt de expertise die het heeft op het vlak van nazorg en faciliteitenbeheer samen in het nieuwe bedrijf W-Care en richt zich op het technisch en bouwkundig onderhoud.

Trefwoorden: #BIM, #building information model, #facility management, #onderhoud, #onderhoudsbeheer, #W-Care, #Willemen Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: Willemen Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Willemen Groep hecht veel belang aan klanttevredenheid en een goede customer service. Daarom kunnen hun klanten vanaf nu beroep doen op W-Care.

Dit nieuwe bedrijf biedt vier types van diensten aan: technisch onderhoud, bouwkundig onderhoud, monitoring & quickscan en projectmanagement bij renovaties.

Erik Faket, bedrijfsleider W-Care: “Onze groep beschikt over een breed netwerk van aannemers en expertise. Dat netwerk en die expertise stellen we ter beschikking om onze klanten bij te staan bij het onderhoud van en strategisch advies over hun bouwprojecten.”

Een goed onderhoud is essentieel om gebouwen in een optimale staat te houden en voorkomen is altijd beter dan genezen. Het nieuwe bedrijf stelt ook software ter beschikking waarmee klanten hun bouwproject online kunnen opvolgen en er vragen over stellen.

Faket: “Wij zetten fors in op building information modeling (BIM). Met BIM werken alle betrokken partijen samen in één model, waardoor we vanaf de kiemen van het bouwproces rekening kunnen houden met het onderhoudsaspect. Bovendien brengt BIM de noden van de gebruiker in kaart en stemt die vervolgens ook af, wat dan weer leidt tot de optimalisatie van budgetten.”