Eerste mega paal opgeleverd door nieuwe Sif-assemblagehal

De pas geopende assemblage hal van Sif Group op Maasvlakte 2 heeft zopas de eerste mega paal opgeleverd. Het stalen gevaarte heeft een lengte van 80 meter en een doorsnede van 7,5 meter.

Trefwoorden: #fundering, #Iv-Infra, #MariTeam, #MUC, #offshore windpark, #samenwerkingsverband, #SBE, #Sif Group, #stalen paal, #windmolen

Lees verder

Techniek

( Foto: Iv-Groep )

ENGINEERINGNET.NL - In totaal worden er in de nieuwe assemblagehal 54 afgewerkt, voordat ze vanaf december worden verscheept naar het Galloper-windpark aan de oostkust van het Verenigd Koninkrijk. De mega palen dienen als fundering voor windmolens op zee.

De assemblagehal staat op de nieuwe offshore terminal van Sif Group. De terminal beslaat in totaal een oppervlakte van 42 hectare met een recent opgeleverde insteekhaven en heavy load diepzeekade waarvan de bouw in volle gang is.

De combinatie MariTeam, een samenwerkingsverband tussen Iv-Infra, SBE en MUC, is verantwoordelijk voor het integrale ontwerp. Dit team verzorgt ook het contractmanagement en toezicht tijdens de bouw.

Op de terminal worden stalen fundaties voor offshore windparken en de olie en gas industrie geproduceerd, afgewikkeld en overgeslagen op jack-up’s en zeeschepen.