Maersk produceert 4.000 nieuwe geïntegreerde koelcontainers voor Seatrade

Seatrade kiest Maersk Container Industry als de hoofdleverancier voor haar vloot van koelcontainers. De 4.000 nieuwe Star Cool-reefers zullen worden uitgerust met de nieuwste technologieën.

Trefwoorden: #containers, #koelcontainers, #logistiek, #Maersk Container Industry, #reefer, #Seatrade, #vervoer van bederfelijke goederen, #zeetransport

Lees verder

Techniek

( Foto: Maersk Container Industry )

ENGINEERINGNET.BE - Die nieuwste technologieën zullen bederfelijke goederen tijdens transport over lange afstand beschermen en zullen ook het energieverbruik tot een minimum te beperken.

Deze bestelling van 4.000 containers zal de logistiek van Seatrade op het gebied van bederfelijke en gevoelige lading versterken. Dit bedrijf is een leider in gespecialiseerde reefer-diensten en de grootste gespecialiseerde vervoerder van koelcontainers ter wereld.

Yntze Buitenwerf, president en voorzitter van Seatrade: "Het is essentieel dat onze koelcontainers ons 'Fast, Direct and Dedicated'-concept ondersteunen. Naast tijdige levering hebben onze klanten de langst mogelijke houdbaarheid nodig voor hun producten."

Alle nieuwe koelcontainers zijn uitgerust met het Automatic Ventilation (AV+)-systeem. Op een groot aantal eenheden wordt ook het Controlled Atmosphere (CA)-systeem geïnstalleerd, met de optie om de resterende reefers te upgraden als de vraag toeneemt naar langere transporten van bepaalde soorten bederfelijke lading.

De energie-efficiëntie is verder versterkt met software van MCI, waarmee de energiekosten aanzienlijk en zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van producten kunnen verminderd worden.

Gezien het belang van de uitvoer van bederfelijke ladingen uit Zuid-Amerika, zal een deel van de 4.000 eenheden worden geproduceerd in de nieuwe fabriek van MCI in San Antonio (Chili), die klaar is voor het fruitseizoen op het zuidelijke halfrond. De rest van de order zal door de vestiging in Qingdao (China) worden uitgevoerd.

De voltooiing van deze totale order, met een waarde van meer dan 50 miljoen euro, wordt in december 2016 verwacht.