Eerste ABB Research Award gewonnen door Jef Beerten van KU Leuven

Dr. Jef Beerten van de KU Leuven is de eerste winnaar van de internationale ABB Research Award. Hij ontvangt 273.500 euro subsidie voor verder onderzoek naar elektrische energiesystemen.

Trefwoorden: #ABB, #ABB Research Award, #elektrische energiesystemen, #Jef Beerten, #KU Leuven

Lees verder

research

( Foto: ABB )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens een ceremonie met 100 internationale onderzoekers kreeg Dr. Jef Beerten (31) de award toegekend voor zijn proefschrift over Modeling and Control of DC Grids (Modellering en bediening van gelijkstroomnetten).

Zijn winnend proefschrift werd gekozen uit 69 inschrijvingen uit toonaangevende universiteiten en onderzoeksinstituten van over de hele wereld.

Beerten behaalde zijn doctoraat in 2013 met de grootste onderscheiding en felicitaties van de examencommissie en is sinds acht jaar kernlid van de onderzoeksgroep van prof. dr. Ronnie Belmans, eveneens zijn promotor.

Beerten: "Ik ben trots en blij deze uitzonderlijke prijs te mogen aanvaarden. Ik wil ABB graag bedanken voor de subsidie en deze unieke kans om mijn werk op het gebied van elektrische energiesystemen te kunnen voortzetten."

Deze award is in het leven geroepen ter ere van Dr. Hubertus von Gruenberg, die lange tijd voorzitter was van ABB, en gaat gepaard met één van de grootse onderzoekssubsidies ter wereld.

Het bedrijf erkent hiermee uitstekend academisch werk in energie en automatisering en baant zo een weg voor grensverleggend onderzoek in deze vakgebieden. Vanaf 2016 zal de award elke drie jaar worden toegekend.


ACHTERGROND
De winnaar van de award en subsidie werd gekozen door een internationale jury bestaande uit Prof. Robert Armstrong, Massachusetts Institute of technology (MIT); Prof. Ulrike Grossner, Eidgenössische Technische Hochschule (ETH Zürich); Prof. Nina Thornhill, Imperial College London; Prof. Zheyao Wang, Tsinghua University, Peking; Bazmi Husain, Chief Technology Officer bij ABB en Dr. Hubertus von Gruenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van de ABB-groep van 2007 tot 2015.