UGent en ULg organiseren samen wetenschapswedstrijd

De universiteiten van Gent en Luik vieren hun 200ste verjaardag met een spannende wetenschapswedstrijd 'Corsica- North Sea challenge' voor leerlingen van het vijfde jaar secundair onderwijs.

Trefwoorden: #secundair onderwijs, #Stareso, #Universiteit Gent, #Universiteit Luik, #VLIZ, #wetenschap, #wetenschapswedstrijd

Lees verder

Opleiding

( Foto: ULg - Stareso )

ENGINEERINGNET.BE - De wedstrijd richt zich op leerlingen uit vijfde jaar secundair onderwijs uit beide landsdelen, en focust op de wetenschappelijke kennis van de leerlingen (wiskunde, fysica, chemie, biologie en aardrijkskunde) en op de inhoud van een leesportfolio over het thema.

Dertig deelnemende teams proberen één van de twee bijzondere prijzen weg te kapen. De teams (15 per regio) van telkens tien leerlingen, worden per regio tegenover elkaar gerangschikt. De eerste twee teams van elke regio winnen een prijs.

De Nederlands- en Franstalige winnaars vertrekken samen naar Calvi (Corsica) of Oostende, begeleid door hun leerkrachten en een team onderzoekers van de Universiteit Gent en Universiteit van Luik, voor een uitzonderlijk verblijf vol wetenschappelijke ontdekkingen.

Eerste prijs: Het eerste Nederlandstalige en eerste Franstalige team winnen een verblijf van een week in het Station voor onderzees en oceanografisch onderzoek (Stareso) van de Universiteit van Luik, in Calvi, Corsica (van 23 april 2017 tot 30 april 2017)

Tweede prijs: Het tweede Nederlandstalige en tweede Franstalige team winnen een verblijf van drie dagen bij het Marien station Oostende en aan boord van het onderzoeksschip Simon Steven van de VLIZ (3 mei 2017 tot 5 mei 2017).

De quiz wedstrijd zelf vindt plaats op 11 maart 2017 in de Université de Liège, Campus Sart Tilman.