Gemeente Utrecht en BAM tekenen overeenkomst busbaan Transwijk

De gemeente Utrecht en BAM hebben een overeenkomst getekend voor de eerste fase van de herinrichting van het traject dat loopt van de dr. M.A. Tellegenlaan tot en met de Churchilllaan.

Trefwoorden: #BAM, #busbaan, #Gemeente Utrecht, #herinrichten

Lees verder

Nieuws

( Foto: BAM / Gemeente Utrecht )

ENGINEERINGNET.NL - Een belangrijk onderdeel van de herinrichting is de aanleg van een busbaan. De eerste fase met diverse voorbereidende werkzaamheden start begin 2017.

Midden 2017 begint BAM met de tweede fase, de daadwerkelijke herinrichting. De derde en laatste fase (een goede aansluiting op het omliggende wegennet) wordt volgens planning in april 2019 afgerond.

BAM gaat hiermee de uitdaging aan om het project door een slimme fasering een half jaar eerder op te leveren dan de contractuele planning: oktober 2019. De contractwaarde bedraagt ongeveer 37 miljoen euro.

De vrije busbaan door Transwijk is onderdeel van de busbaan van Utrecht Centraal, via Papendorp naar Vleuten. Om de bussen een snelle doorgang te verlenen, worden twee onderdoorgangen gerealiseerd, één onder het 5 Meiplein en één onder het Anne Frankplein.

In de loop van 2019 beschikken reizigers over een netwerk van vrije bus- en trambanen waarmee zij snel en comfortabel door en naar de stad kunnen reizen.