DEME en Cosco Shipping samen in Chinese zeewind

DEME en het Chinese Cosco Shipping, de grootste rederij ter wereld, gaan nauw samenwerken voor de ontwikkeling van offshore windenergie.

Trefwoorden: #China, #Cosco Shipping, #DEME, #offshore windenergie

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Ze hebben hiervoor een overkoepelende overeenkomst ondertekend in aanwezigheid van de Belgische eerste minister Charles Michel en de Chinese premier Li Keqiang.

DEME en Cosco Shipping zijn marktleiders in hun sectoren en vinden elkaar in een joint venture die actief wil zijn in offshore windenergie in Chinese wateren. De samenwerking ligt in lijn met de Chinese klimaatambities en de ontwikkeling van hernieuwbare energie die onlangs zijn opgenomen in het vijfjarenplan (2016-2020) voor sociale en economische ontwikkeling. Voor Cosco is dit een nieuw marktsegment.

DEME schuift hier vooral zijn gespecialiseerde dochterbedrijf GeoSea naar voor. Dit bedrijf heeft al veel ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van offshore windturbineparken.


ACHTERGROND
DEME is een internationale marktleider voor complexe waterbouwwerken. De groep telt wereldwijd 4.600 medewerkers en realiseerde in 2015 een omzet van 2,35 miljard euro.