Drie genomineerden voor titel Simon Stevin Gezel 2016

STW heeft drie kandidaten geselecteerd die om de titel Simon Stevin Gezel 2016 gaan strijden. De kandidaten zijn Muharrem Bayraktar, Valerio Fortunati en Suleyman Naqshband.

Trefwoorden: #onderzoek, #promotieonderzoek, #Simon Stevin prijs, #STW, #technologie

Lees verder

research

( Foto: STW )

ENGINEERINGNET.NL - Jaarlijks verleent STW de titel Simon Stevin Gezel aan een veelbelovende onderzoeker, die in het voorgaande jaar is gepromoveerd op een STW-project.

De genomineerden zijn dit jaar Muharrem Bayraktar (Universiteit Twente), Valerio Fortunati (Erasmus MC) en Suleyman Naqshband (Universiteit Twente). Zij strijden om de titel tijdens het jaarcongres van STW, dat plaatsvindt op 24 november 2016.

De onderzoeksvragen waar de kandidaten zich tijdens hun promotieonderzoek op richtten, loopt flink uiteen:

  • Bayraktar onderzocht hoe je lenzen en spiegels voor extreem ultraviolet licht kunt verbeteren,
  • Naqshband bestudeerde het komen en gaan van rivierduinen,
  • Fortunati zocht naar een methode om CT-scans te combineren met MRI-scans.

De kandidaten hebben met elkaar gemeen dat ze uitblinken in hun vakgebied en met succes werken aan het toepasbaar maken van hun onderzoeksresultaten.

De bezoekers van het STW-jaarcongres wijzen de winnaar aan. De kandidaat de die meeste stemmen binnenhaalt, ontvangt de titel Simon Stevin Gezel 2016 en een bedrag van 5.000 euro. De onderzoeker die op de tweede plaats eindigt, ontvangt 2.500 euro, en de derde kandidaat 1.000 euro.