FWO kent 650.000 euro toe voor onderzoeksprojecten naar psychisch welzijn

Het FWO trekt, namens de Vlaamse Regering, 650.000 euro uit voor wetenschappelijk onderzoek rond het thema ‘jongeren met psychische problemen’.

Trefwoorden: #FWO, #onderzoek, #onderzoeker, #psychisch welzijn, #rode neuzen, #subisie

Lees verder

research

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Vier onderzoeksgroepen zullen twee jaar lang verschillende aspecten van psychische problemen (diagnose, preventie, analyse, behandeling, …) uitdiepen.

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen heeft in dit kader vier onderzoeksprojecten geselecteerd op hun excellentie in dit thema:

  1. Chris Baeken en Luc Dupré - UGent: Stimuleer je jong brein de depressie weg
  2. Caroline Braet - UGent: De rol van transdiagnostische mechanismen voor mentale gezondheid bij jongeren: emotieregulatie als hefboom voor het verbeteren van het welzijn
  3. Lucia De Haene, Hilde Colpin en Ilse Derluyn - KU Leuven: Schoolse interventies voor het bevorderen van psychisch welbevinden bij vluchtelingenkinderen
  4. Filip Raes en Keisuke Takano - KU Leuven: Het doorbreken van een slechte mentale gewoonte bij depressie in de adolescentie: het testen en keren van negatief denken

Deze wetenschappers kunnen twee jaar lang beroep doen op in totaal 650.000 euro onderzoeksgeld. Hun onderzoek leert psychische problemen beter te begrijpen, analyseren, behandelen en voorkomen.

Minister Muyters, bevoegd voor Wetenschapsbeleid, heeft het FWO gevraagd dit geld vrij te maken in het kader van de Rode Neuzenactie.