Reiniging van spuitgietmatrijzen en verwijdering van aanslag

De klassieke aanpak voor het reinigen van onderdelen zijn handmatig, chemisch of ultrasoon. Cold Jet brengt als efficiënter alternatief een methode met droogijs op de markt. Hans Kolb, Proce

Trefwoorden: #Cold jet, #Hans kolb, #i³ microclean, #reiniging, #spuitgietmatrijzen

Lees verder

Productnieuws

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Hans Kolb, Process Engineer bij de Duitse matrijzenbouwer Hans Geiger blijkt alvast overtuigd van de meerwaarde van het procedé.

Elk product is maar zo goed als zijn ontwikkelingsproces», zegt Hans Kolb. Hij werkt bij de Duitse fabrikant en ontwerper van spuitgietmatrijzen Hans Geiger, die gespecialiseerd in specifiek het produceren van complexe componenten. «Het reinigen van onze machines is echt belangrijk voor ons eindproduct.

De vorming van coatings door additieven en vlamvertragers op kunststof heeft een directe invloed op de kwaliteit van de producten en de levensduur van de machines. Daarom werden vaste cycli opgesteld om te controleren of de matrijzen goed onderhouden en in onberispelijke toestand zijn».

Matrijzen werden traditiegetrouw handmatig gereinigd in de machine. De matrijs kon ook uit de machine worden verwijderd en vervolgens worden gereinigd met chemicaliën, ultrasone baden of handmatig. «Als je 96 holten met de hand moet reinigen, is dat niet alleen tijdrovend, maar is het ook moeilijk om elke spleet en hoek te bereiken», vertelt Kolb.

«Handmatig reinigen in de machine was niet zeer doeltreffend. Afhankelijk van de matrijs waren 20 manuren en tot 2 werknemers nodig. Daarnaast bestond er altijd een risico op schade aan de matrijs, waardoor de levensduur van de uitrusting werd verkort en gereedschappen moesten worden vervangen».

De oplossing
Een alternatief voor reinigen met chemicaliën, ultrasone baden of handmatig, is droogijs. Dit procedé gebruikt niet-schurende middelen in de vorm van gerecycleerde CO2-media (pellets of een blok) die de oppervlakken of machine niet beschadigen.

De combinatie van de kinetische energie van straalreiniging met droogijs en de thermische effecten, verbreken de verbinding tussen het vuil en het oppervlak en verwijderen verontreinigende stoffen. In tegenstelling tot straalreiniging met andere middelen, laat droogijsreiniging geen secundair afval achter omdat de droogijspellets of partikels sublimeren (converteren van vaste stof naar gas) bij impact.

Droogijsreiniging is ook veilig, niet giftig, creëert geen stroomafwaartse vervuiling, en vermindert of elimineert de blootstelling van de werknemer aan gevaarlijke chemische reinigingsmiddelen.

Het procedé
Door het schaven van de droogijsmiddelen tot de fijnste microdeeltjes, komen meer deeltjes in de luchtstroom terecht en raken er meer het oppervlak per seconde dan bij traditionele methoden. Hierdoor wordt de vervuilende stof sneller verwijderd en wordt de snelste reiniging geboden.

De geschaafde microdeeltjes op suikergrootte zullen de moeilijkst bereikbare plaatsen binnendringen en zijn voldoende klein en delicaat om door gevoelige materialen (zoals ontluchters) te gaan voor een grondige reiniging zonder dat men zich zorgen hoeft te maken dat het oppervlak van de matrijs wordt beschadigd of afmetingen worden veranderd, waardoor een consistente productkwaliteit wordt gegarandeerd.

Test van 4 weken
Cold Jet stelde zijn i3 MicroClean reinigingssysteem voor. Na een demonstratie werd door het matrijsontwerpteam een unit gehuurd en gedurende vier weken getest. De resultaten van de kwaliteitscontrole waren positief, zodat het management besliste zich een machine aan te schaffen.

«Deze reinigingsmethode bleek zelfs doeltreffend wanneer er verbranding optreedt», vertelt Kolb. «Van bepaalde coatings konden wij de onderhoudscycli met tot 50% verminderen».
Extra voordelen omvatten volgens hem de productiviteitsverbetering, risicovermindering en ondersteuning voor milieu-initiatieven.

Ook de kostenfactor was een essentieel onderdeel van de aankoopbeslissing. Er werden berekeningen uitgevoerd voor bepaalde productgroepen om de verminderde inspanning te schatten. Het bedrijf berekende dat de investering zichzelf in minder dan één jaar zal terugverdienen door de tijdbesparing en het hogere gebruik van de machines.

Een ander voordeel is dat het droogijs en de perslucht individueel kunnen worden geregeld en dat de instellingen exact kunnen worden aangepast aan de vereisten. Een gemiddelde van één blok droogijs is vereist voor twee machines.