ENGIE Electrabel plant windpark in Waalse gemeente Modave

Waals minister Di Antonio heeft een vergunning uitgereikt voor de bouw van vijf nieuwe windturbines in Modave. Een windturbine zal worden uitgebaat door de gemeente en haar inwoners.

Trefwoorden: #ENGIE Electrabel, #Modave, #Wallonië, #Wind4Wallonia, #windmolenpark, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE - Het geplande windpark zal bestaan uit 5 windturbines van 3,2 MW. Ze komen in Modave, meer bepaald in het gehucht “Les Trinitaires”. Het project werd in februari 2014 voor het eerst voorgesteld aan de buurtbewoners.

De vergunning werd in oktober 2015 toegekend. De partners starten nu met de definitieve ontwikkeling van het windpark. De werken zouden half 2017 moeten starten, de ingebruikname is gepland half 2018.

Het nieuwe windpark zal genoeg stroom produceren om het verbruik van ongeveer 10.000 gezinnen te dekken, dat is 10 keer meer dan het aantal gezinnen dat in Modave woont. Het park zal ook de uitstoot van 15.000 ton CO2 vermijden.

De gemeente Modave begeleidt het project al sinds het begin om een positieve impact voor de regio te creëren. Daarom gaat het gemeentebestuur voor ongeveer 60% in een eigen windturbine investeren.

De vier andere windturbines zullen worden voorgesteld aan Wind4Wallonia, het partnerschap van de Waalse intercommunales en ENGIE Electrabel.