Eindhovense VDL Groep neemt activiteiten Componenta over

VDL Groep heeft een principeovereenkomst bereikt aangaande de overname van de activiteiten van Componenta door VDL Groep. De overname is gemeld bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Trefwoorden: #Componena, #ijzergieterij, #metaalgieterij, #overname, #VDL Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: Componenta )

ENGINEERINGNET.NL - Componenta is een ijzer- en metaalgieterij met vestigingen in de Limburgse plaatsen Weert en Heerlen. De gieterijen zullen straks verdergaan onder de namen VDL Castings Weert en VDL Castings Heerlen.

In eerste instantie zal een deel van de in totaal ruim 300 medewerkers direct in dienst komen. VDL verwacht dat de klanten weer volop gaan bestellen en voorziet dat op termijn een aanzienlijk deel van de medewerkers weer in dienst kan treden.

Op 14 september jl. maakte de curator bekend dat de belangrijkste klanten bereid waren om het voortzetten van de productie gedurende een periode van (in elk geval) drie maanden mogelijk te maken. Dit blijkt achteraf doorslaggevend te zijn geweest. Hierdoor konden de belangrijkste klanten worden behouden. Bekende klanten zijn onder meer MAN, Scania, Daimler, Caterpillar, Kawasaki, Borgwarner, Bomag, Volvo en Vestas.

Aan de totstandkoming van de doorstart is een belangrijke bijdrage geleverd door de Ondernemingsraad van Componenta en de vakbonden (FNV, Unie, ACV en ABW), die tijdens de productievoortzetting een belangrijke sparringspartner waren voor de curator en zijn team.

Ook van de zijde van de Provincie Limburg is veel medewerking verkregen in het belang van het behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid.