Gene Haas Foundation schenkt 445.000 euro aan Europese schoolbeurzen

De Gene Haas Foundation (GHF) zal een extra 445.000 euro doneren aan 38 scholen in 15 Europese landen voor studenten machining en manufacturing.

Trefwoorden: #CNC, #Gene Haas Foundation, #Machining, #Manufacturing, #studiebeurs

Lees verder

opleiding

( Foto: Bernardustechnicum - Haas )

ENGINEERINGNET.BE - 38 succesvolle scholen zullen in 2016 elk een aandeel ontvangen. De begunstigden zijn gevestigd in België (10 scholen), Bosnië, Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Litouwen, Nederland, Polen (2 scholen), Portugal, Spanje (5 scholen), Rusland en Oekraïne.

In totaal zullen meer dan 2.000 studenten van de GHF awards genieten. Een deel van het bedrag is ook bedoeld voor de lerarenopleiding in Portugal, Polen en Duitsland.

De beurzen worden toegekend in samenwerking met Haas Automation en het Nationaal Instituut voor metaalbewerking Skills (NIMS). In Europa heeft Simon Vanmaekelbergh, Haas Automation Europe’s HTEC and Educational Partnership Coordinator, de projecten gecontroleerd en de toewijzing van de awards beheerd.

De beurzen/subsidies zijn onderdeel van de voortdurende inzet van Gene Haas in de ondersteuning van het technisch onderwijs. Dank zij deze beurzen worden de CNC trainingscentra beloond.

Deze extra beloning zal ervoor zorgen dat in de toekomst nog meer goed opgeleide medewerkers in de maakindustrie terecht komen.