Digitale connectiviteit voor monitoring op afstand

Als specialist in energiebeheer en automatisering is Schneider Electric een referentie in vermogenschakelaars voor elektriciteitsdistributie. Nu wordt de Masterpact MTZ gelanceerd.

Trefwoorden: #digitale connectiviteit, #Masterpact MTZ, #monitoring, #Schneider Electric

Lees verder

Productnieuws

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - De Masterpact MTZ is de eerste vermogenschakelaar die uitgerust is met een klasse 1 precisiemeter die voldoet aan de IEC 61557-12 norm. De energie-efficiëntie is het resultaat van een precieze analyse van het energieverbruik, van de optimalisering, van de verdeling van de kosten en van de evaluatie van de tendensen op het gebied van energieverbruik.

Het energiebeheer beantwoordt aan de internationale ISO 50001 en IEC 60364-8 reglementeringen.

Vereenvoudigde upgrades
De vermogenschakelaar kan dus bijzonder interessante troeven voorleggen en biedt hetzelfde vermogen, dezelfde uitschakelprestaties en hetzelfde formaat als het huidige Masterpact-gamma zodat de integratie en een transparante en snelle modernisering in de verdeelkasten bijzonder vlot verlopen.

Door deze directe overgang moet de verdeelkast niet heringericht worden en zijn geen nieuwe certificatietests voor de IEC 61439-2 vereist. Het product kan bovendien gemakkelijk worden geïntegreerd in de Smart Panels en kan worden aangesloten op de beheersystemen dankzij een geïntegreerde native Ethernet-aansluiting.

Meer flexibiliteit
De Masterpact MTZ kan op elk ogenblik en om het even waar worden gepersonaliseerd via digitale modules. Er zijn verscheidene geavanceerde opties met digitale modules beschikbaar voor beveiliging, meting, diagnose en onderhoud.

Hij is evolutief op om het even welk moment van de levenscyclus, van het ontwerp en van de configuratie tot aan de inbedrijfstelling (voor wijzigingen op het allerlaatste ogenblik) en tot aan de operationele upgrades, zonder onderbreking van de voeding en zonder stopzetting van de productie.

Meer veiligheid
Het dagelijks beheer van de uitrusting wordt veel eenvoudiger dankzij de connectiviteit met de smartphones, met de bewerkingen en met de analysesoftware.

De intelligente en interactieve mens-machine-interface beperkt de veiligheidsrisico's tijdens het plaatselijke onderhoud omdat er geen enkel direct contact vereist is voor het uitvoeren van analyses en snelle metingen via een beveiligde Bluetooth verbinding.

Alle functies voor een snel overzicht en een autodiagnose van de beveiligingsparameters en van de nodige wijzigingen, van het energieverbruik, van de kwaliteit van de voeding, van de fasencorrectie en van de werkingsstatus zijn beschikbaar in realtime.

Langere goede werking
Bij een stroomonderbreking kunnen de klanten de duur van de stilstand verminderen en de voeding snel en zeker herstellen via hun smartphone. De essentiële gegevens worden opgeslagen vóór de uitschakeling (metingen, beveiligingsparameters) en zelfs zonder voeding, dankzij een NFC verbinding die uitleg geeft over de oorzaken en die stap-voor-stap instructies geeft voor het herinschakelen van de vermogenschakelaar en voor het herstellen van de voeding.

Voor predictief en preventief
De Masterpact MTZ is dus klaar voor de toekomst. Hij kan immers direct in de architectuur van de Smart Panels worden geïntegreerd en kan op afstand worden gestuurd en gemonitord via een supervisiesysteem voor het uitvoeren van predictief en preventief onderhoud en voor het beheer van energie en van assets dankzij een geïntegreerde Ethernet aansluiting.

Hij kan bovendien worden beheerd via de on site services van Schneider Electric en dit geldt voor alle stappen (planning installatie, exploitatie, onderhoud, optimalisering en vernieuwing).

Gecombineerd met de native connectiviteit van de Masterpact MTZ en van de Smart Panels, zorgt deze deskundigheid voor een onderhoud in functie van de status, voor een beheer op afstand van de installaties en voor een goed beheer van de assets.

Het energiebeheer wordt ook verbeterd dankzij aangepaste services. Dit alles levert aanzienlijke besparingen op in termen van energie en onderhoud. Er is ook een geavanceerde technische support voorzien.