BuildEye ontwikkelt innovatief communicatieplatform voor de bouwsector

De Vlaamse start-up BuildEye die een online communicatieplatform voor de bouwsector ontwikkelt, krijgt de steun van Startit@KBC en imec.istart en trekt risicokapitaal aan uit de bouwsector.

Trefwoorden: #bouwen, #bouwplatform, #bouwsector, #BuildEye, #communicatieplatform, #ICT, #imec.istart, #Startit@KBC, #tool

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - BuildEye )

ENGINEERINGNET.BE - Het jonge bedrijf wist in 6 maanden tijd meer dan 100 toonaangevende bouwprofessionals uit België en Nederland op de testversie van het BuildEye platform aan te sluiten en haalde een eerste groot order binnen van Dewaele Houtskeletbouw.

De start-up BuildEye (opgericht in maart 2016) ontwikkelt een gebruiksvriendelijk online planning- en communicatieplatform dat bouwprofessionals en architecten toelaat om (ver)bouwprojecten eenvoudiger te managen en hierover te communiceren met alle betrokken partijen: bouwheer, aannemer, onderaannemers, architect, bank en verzekeraar.

Het platform houdt de bouwheer continu op de hoogte van de vordering en de planning van de werken en geeft hem een duidelijk overzicht van de status van de bouwwerken.

De financiële en adviserende ondersteuning van imec_istart, dat beloftevolle start-ups met internationaal potentieel helpt bij het succesvol op de markt brengen van hun product, en het aangetrokken risicokapitaal stelt BuidEye in staat om om in 2017 de huidige testversie uit te bouwen tot een professioneel platform.