Primeur: Kortrijkse openbare bibliotheek krijgt circulaire verlichting

Begin volgend jaar zal er in de bibliotheek van Kortrijk een kostenbesparend LED-verlichtingssysteem worden geïnstalleerd dat volledig voldoet aan de principes van de circulaire economie.

Trefwoorden: #circulaire verlichting, #duurzaamheid, #Kortrijk, #LED, #openbare bibliotheek, #Philips Lighting, #recyclage, #verlichting

Lees verder

nieuws

( Foto: Philips Lighting )

ENGINEERINGNET.BE - De stad Kortrijk heeft met Philips Lighting een prestatiecontract van 10 jaar afgesloten in verband met circulaire verlichting.

Het contract houdt in dat die laatste eigenaar blijft van de verlichting, maar dat het bedrijf telkens de beste verlichting levert en dat het de bibliotheek zal voorzien van de laatste nieuwe updates zodra die beschikbaar komen.

Philips verbindt zich er ook toe om na afloop door middel van herinzet of hergebruik een nieuwe bestemming te voorzien voor de armaturen. Een verlenging van het contract of een overname van de installatie door de stad is ook mogelijk.

Dankzij de innovatieve LED-verlichting en de aangepaste armaturen wordt de bibliotheek van Kortrijk als eerste gebouw in België van circular lighting voorzien. De mogelijkheid tot het programmeren van verlichtingsschema’s, dag- en nachtherkenning en aanwezigheidsdetectie bij LED van hoge kwaliteit maken de verlichting slim én zorgen bovendien een energiebesparing tot 80%.

De armaturen zijn eenvoudig te installeren, onderhouden, herstellen, en vervangen (na 10 jaar). Bovendien is het mogelijk de verschillende onderdelen na afloop van het contract een nieuwe bestemming te geven.