AkzoNobel en Atul investeren in nieuwe Indiase fabriek

AkzoNobel en Atul hebben plannen om gezamenlijk in India te investeren in de productie van monochloorazijnzuur (MCA) in een nieuwe, nog te bouwen fabriek in Gujarat op de site van Atul.

Trefwoorden: #Akzo Nobel, #Atul, #India, #investering, #MCA, #monochloorazijnzuur

Lees verder

Techniek

( Foto: Akzo Nobel )

ENGINEERINGNET.NL - Door deze samenwerking zal chloor en waterstof gebruikt worden om MCA te produceren, waarbij gebruik gemaakt wordt van enerzijds de bestaande infrastructuur bij Atul en anderzijds de toonaangevende milieuvriendelijke zuurstoftechnologie van AkzoNobel.

Bij aanvang zal de installatie een capaciteit van 32 kiloton hebben, die in de toekomst uitgebreid kan worden tot 60 kiloton.

MCA is een belangrijke bouwsteen voor de chemische industrie en wordt gebruikt in een grote verscheidenheid van chemische stoffen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om verdikkingsmiddelen te produceren voor voedsel, olie, mijnbouw, persoonlijke verzorging en wasmiddelen.

Het product wordt ook gebruikt in landbouwchemicaliën, hechtmiddelen, farmaceutische producten, thermo-stabilisatoren, oppervlakteactieve stoffen en cosmetica.

Beide partijen nemen een belang van 50 % in de fabriek. Deze investering is nog wel afhankelijk van wettelijke goedkeuringen en de ondertekening van de definitieve overeenkomsten.