Vlaamse leasingvoertuigen zullen steeds groener worden

Febiac, Traxio, Renta en Eandis hebben hun engagement tot de vergroening van de Vlaamse leasingvoertuigen toegelicht. De leasingsector wil zijn schouders er volop mee onder te zetten.

Trefwoorden: #duurzame mobiliteit, #Eandis, #Febiac, #leasingvoertuig, #Renta, #Traxio

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Dit engagement kadert binnen de Week van de milieuvriendelijke voertuigen en het plan Clean Power for Transport dat een marktaandeel van 7,5% elektrische en 5% aardgasvoertuigen beoogt tegen 2020.

Vlaanderen telt een zeer groot aantal leasingwagens (7% van het totaal aantal ingeschreven voertuigen). Deze voertuigen komen na een relatief kort professioneel gebruik terecht op de tweedehandsmarkt waar ze vervolgens nog een 10-tal jaar in gebruik blijven.

Indien de leasingsector de kaart trekt van duurzame mobiliteit, dan heeft dat een zeer gunstig effect op zowel korte als lange termijn. Op korte termijn omdat leasingrijders een grote doelgroep is die vaak ook veel kilometers rijdt. Op lange termijn omdat het aanbod van voertuigen op de tweedehandsmarkt vergroent.

Er is vandaag al een ruime keuze aan milieuvriendelijke voertuigen, en ook het fiscale voordeel zal de leasingrijder zeker bekoren, zo is het voordeel alle aard (VAA) dat aangerekend wordt voor elektrische en/of hybride voertuigen aanzienlijk lager.

Daarnaast laat deze doelgroep zich minder afschrikken door nieuwe technologieën (met eventuele kinderziektes of meerkosten) omdat de leasingmaatschappij alle kosten op zich neemt.

Een omslag in deze markt zal zeker bijdragen aan een doorbraak voor duurzame voertuigen. Door doordachte keuzes te maken in het wagenbeleid kunnen bedrijven een win-winsituatie creëren voor de onderneming en de leasingrijder.

Febiac, Traxio, Renta en Eandis willen hun ervaring en kennis bundelen om in de leasingsector daadwerkelijke stappen te zetten naar het vergroenen van het auto-aanbod. Elke partij met zijn eigen insteek.