Watson-Marlow heeft Aflex Hose overgenomen

Watson-Marlow Fluid Technology Group heeft, via moederbedrijf Spirax-Sarco Engineering plc, zijn productportfolio versterkt met de overname van Aflex Hose Limited.

Trefwoorden: #Aflex, #chemische industrie, #farmaceutische industrie, #levensmiddelenindustrie, #overname, #PTFE beklede flexibele slangen, #Watson-Marlow

Lees verder

Techniek

( Foto: Watson-Marlow )

ENGINEERINGNET - Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) betaalde 72,7 miljoen euro voor de overname van Aflex Hose Limited en dochteronderneming Aflex Hose USA LLC.

Aflex is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van met PTFE beklede flexibele slangen voor de farmaceutische, chemische en levensmiddelenindustrie.

De productportfolio's van beide bedrijven op het gebied van vloeistoftransport vullen elkaar perfect aan, en de sterke internationale positie van WMFTG in de biotechnologie, farmacie, industrie/chemie en levensmiddelen- & drankensector wordt verder uitgebreid.

Aflex maakt gebruik van gepatenteerde technologie voor het produceren van met PTFE beklede flexibele slangen, die voor de meest veeleisende toepassingen beter presteren dan andere PTFE- en standaardslangtypes, en de beste chemische weerstand en een superieure flexibiliteit en steriliteit garanderen.

Jay Whalen, voorzitter van de WMFTG: "In de biofarmaceutische sector kunnen wij nu bijvoorbeeld een compleet en uitgebreid productassortiment aanbieden, zodat klanten alle technologisch meest geavanceerde producten kunnen afnemen van één betrouwbare partner."