Antwerpse haven wil extra trafiek uit Zuid-Korea aantrekken

Tijdens de stadsmissie naar Seoul heeft het Havenbedrijf Antwerpen een samenwerkings­overeenkomst ondertekend met KITA, de Korea International Trade Association.

Trefwoorden: #Antwerpse haven, #Bart De Wever, #haven, #Havenbedrijf Antwerpen, #logistiek, #traffiek, #Zuid-Korea- Seoul

Lees verder

nieuws

( Foto: Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Met 77.000 bedrijven die lid zijn, vertegenwoordigt KITA de internationale handelsgemeenschap van Korea.

Dat de Antwerpse haven net met deze organisatie in de toekomst nauw zal samenwerken, is een belangrijke opsteker voor de haven, onderstreepte Jacques Vandermeiren, CEO designate van het Havenbedrijf Antwerpen, vlak voor de ondertekening van de overeenkomst.

Antwerpen hoopt in de toekomst meer trafiek uit Korea te kunnen aantrekken. Ook KITA ziet voor Antwerpen een rol weggelegd als toegangspoort naar Europa voor goederen uit Korea.

Jungsoo KIM, executive managing director van KITA: “In 2015 gingen er 77.000 TEU naar Antwerpen. De handel tussen België en Korea moet verhoogd worden, en de Antwerpse haven moet daarin een rol spelen.”

Hij ondertekende samen met Jacques Vandermeiren de overeenkomst die vooral focust op de promotie van het logistieke netwerk in Antwerpen en de uitwisseling van informatie.

De ondertekening van de overeenkomst werd gevolgd door een seminarie waarop de Koreaanse toehoorders een toelichting kregen van Luc Arnouts, CCO van het Havenbedrijf, over de troeven van Antwerpen.

Hij verwees in de marge van de presentatie nog naar de ontmoeting die de Antwerpse burgemeester Bart De Wever en de top van het Havenbedrijf gisteren hadden met C.K. Yoo, de president van HMM, de belangrijkste Zuid-Koreaanse rederij.

De rederij maakte ook bekend een strategische alliantie aan te gaan met het 2M-netwerk, dat een sterke positie in Antwerpen heeft.