Umicore programma voor duurzame kobalt aankopen opnieuw geratificeerd

Umicore, grondstoffentechnologie- en recyclinggroep, meldt de jaarlijkse ratificatie door derden voor zijn Sustainable Procurement Framework (programma voor duurzame aankopen) voor kobalt.

Trefwoorden: #Chemicaliën, #grondstoffen, #kobalt, #kobaltbevoorrading, #PwC, #Sustainable Procurement Framework, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Wikipedia - Kobalt Chloride )

ENGINEERINGNET.BE - Umicore was wereldwijd het eerste bedrijf dat een dergelijk programma introduceerde voor haar kobaltbevoorrading en ook het eerste bedrijf dat een externe ratificatie in de wacht sleepte voor haar ethische benadering van aankoop op dit domein.

Chemicaliën en grondstoffen op basis van kobalt worden gebruikt in toepassingen als gereedschappen, katalyse en herlaadbare lithium-ionbatterijen voor draagbare elektronica en elektrische voertuigen.

In 2004 voerde het bedrijf een specifieke aanpak in voor duurzame en ethisch verantwoorde kobaltwinning. Dit programma is mettertijd geëvolueerd en omvat intussen ook specifieke risico's die in sommige landen kunnen opduiken bij de ontginning van kobalt, zoals kinderarbeid en ondermaatse gezondheids- en veiligheidspraktijken.

Dit programma kreeg zijn ratificatie door derden van PwC. Dit programma vond inspiratie in de "Due Diligence Guidance for Responsible Supply Chains of Minerals from Conflict-Affected and High-Risk Areas" van de OESO, een pakket aanbevelingen voor de bevoorradingsketens van delfstoffen uit conflict- en risicogebieden.

Umicore streeft ernaar om in haar bevoorradingsketen (en dus ook die van haar klanten) elk verband tussen kobalt en schending van mensenrechten of andere onethische bedrijfspraktijken te kortsluiten.