Onderzoek naar waterstof uit windenergie

HYGRO en Composite Agency onderzoeken, samen met ECN, Energy Expo en Energy Valley, de mogelijkheid om waterstof te produceren uit offshore windenergie, voor gebruik als brandstof.

Trefwoorden: #Composite Agency, #ECN, #Energy Expo, #Energy Valley, #HYGRO, #offshore windenergie, #Onderzoek, #waterstof, #windenergie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - ECN )

ENGINEERINGNET.NL - Ongeveer een kwart van het huidige Nederlandse energiegebruik gaat naar vervoer. Duurzame waterstof kan hierbij een milieuvriendelijk alternatief bieden.

Bij duurzame productie van deze waterstof en het gebruik hiervan komen geen broeikasgassen vrij. Motoren op waterstof zijn bovendien een stuk stiller.

Tot nu toe is duurzame waterstofproductie nog beperkt vanwege de hoge kosten ten opzichte van waterstof uit aardgas. De potentiële verkoopwaarde van waterstof in relatie tot de huidige motorbrandstoffen is daarentegen hoog.

Met de reeds dalende aardgasproductie in Nederland en met de opkomst van wind op zee ontstaat een kans om groene stroom via elektrolyse om te zetten in waterstof en vervolgens toe te passen als motorbrandstof.

Het consortium gaat dit verder onderzoeken. Dit past in het nationale innovatiebeleid voor energie en sluit aan bij de Noordelijke Innovatie Agenda en de Noordelijke Energie Agenda Switch, waarin de ontwikkeling van nieuwe marktkansen voor duurzame energie centraal staan.

Uitgangspunt voor het onderzoek is de gedachte dat windparken op zee tegen lage kosten waterstof kunnen produceren ten behoeve van de transportsector.

Door toenemende schaalgrootte en innovaties zal de kostprijs van windenergie blijven dalen. Ook de verkoopwaarde van windstroom zal dalen door overaanbod tijdens winderige dagen.

Daarbij zijn de kosten voor de productie van waterstof uit offshore windenergie, inclusief transport, opslag en distributie, in potentie lager dan die van elektrisch aangesloten offshore windparken.

Het consortium gaat er verder vanuit dat met de opkomst van auto’s, bussen en vrachtwagens op waterstof de vraag naar waterstof toenemen. De waarde van windenergie in de vorm van waterstof als motorbrandstof zal hierdoor, in hun visie, een hogere waarde hebben dan in de vorm van elektriciteit.

Met het onderzoek zullen per onderdeel van de keten de kosten en opbrengsten in kaart worden gebracht, om vervolgens te bepalen welke vervolgstappen nodig zijn.

Het onderzoek is inmiddels gestart en de uitkomsten zullen medio 2017 tijdens een eindcongres worden gepresenteerd.