Yves Verschueren nieuwe voorzitter Europees sociaal overlegplatform ECEG

Yves Verschueren, essenscia, is verkozen tot nieuwe voorzitter van de ECEG, de Europese koepelfederatie voor het sociaal overleg binnen de chemie, kunststoffen en life sciences.

Trefwoorden: #chemie, #ECEG, #essenscia, #European Chemical Employers Group, #kunststoffen, #life sciences, #Yves Verschueren

Lees verder

Nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - De ECEG (European Chemical Employers Group) verenigt de nationale sectorfederaties uit 18 Europese landen en vertegenwoordigt op die manier 3,3 miljoen werknemers in meer dan 94.000 ondernemingen.

ECEG heeft Yves Verschueren aangeduid als opvolger van de Brit Stephen Elliott. Als gedelegeerd bestuurder van essenscia, komt hij op deze manier aan het hoofd van het sociaal overleg op Europees niveau en dit voor een van de belangrijkste industrietakken in Europa.

De ECEG heeft haar hoofdzetel in Brussel en is door de Europese Commissie erkend als 1 van de 9 representatieve werkgeversfederaties en legitieme gesprekspartners voor het sociaal overleg.

Koen Laenens, Secretaris-generaal en Directeur Sociale Zaken bij essenscia, is verkozen tot voorzitter van de werkgroep ‘Education & Lifelong Learning’ binnen de ECEG. Beide aanstellingen illustreren de sterke uitstraling van België als een van de toonaangevende Europese landen met een performante en toekomstgerichte chemische en farmaceutische industrie.

Yves Verschueren: “We geloven dat een sterk partnerschap economische groei, jobs en welvaart kan opleveren in een industrietak waarmee Europa internationaal het verschil kan blijven maken. Waarbij we volop investeren in de veiligheid, gezondheid en permanente opleiding van onze belangrijkste grondstof, onze werknemers.”

De koepelfederatie lanceerde vorige maand nog een gezamenlijke visietekst met IndustriAll, de Europese sociale partner langs vakbondszijde, over het belang van de digitale transformatie binnen de industrie.

Beide partners erkennen hiermee dat digitalisering een belangrijke hefboom zal zijn om bij te dragen aan een hogere productiviteit en meer operationele efficiëntie in een context van permanente kwaliteitszorg.

De ECEG onderschrijft hiermee de nood aan goed opgeleide medewerkers als motor voor innovatie, jobcreatie en competitiviteit. Daarnaast werkt de federatie concurrentie­versterkende acties uit in diverse domeinen zoals onderwijs en opleiding, duurzame loopbanen, onderzoek en ontwikkeling, energie- en klimaatbeleid en chemische wetgevingen zoals REACH.