Karel de Grote Hogeschool bouwt kunstencampus

In september 2018 verhuist de Karel de Grote Hogeschool (KdG) haar kunstendepartement School of Arts Sint Lucas Antwerpen en de opleiding fotografie naar de te vernieuwen campus Markgrave.

Trefwoorden: #Karel de Grote Hogeschool

Lees verder

Opleiding

( Foto: KdG )

ENGINEERINGNET.BE - De site langs de Antwerpse Van Schoonbekestraat wordt verbouwd tot een compacte, aantrekkelijke en open kunstencampus, naar ontwerp van architectenbureau Atelier Kempe Thill uit Rotterdam. In januari 2017 dient de hogeschool de aanvraag tot bouwvergunning in, in mei starten in principe de sloopwerken en in augustus de werken aan de nieuwbouw, zodat de kunstencampus operationeel is in september 2018.

"Het belangrijkste onderdeel van een kunstencampus is het atelierhuis," vertelt Nathalie De Jonghe, projectleider voor KdG. "Op de benedenverdieping trekken we de ramen in de gevel van de Van Schoonbekestraat door tot op de grond. We willen zo een open campus creëren, waar ook de buurt zich welkom voelt. Binnenin slopen we muren om ruimte vrij te maken, omdat onze studenten hoge ruimtes en veel licht nodig hebben." Daarnaast zal de campus een grote mediatheek, een fietsenparking, een binnentuin en ondergrondse werkplaatsen bieden.