Na jaar al 12 ondernemingen bij incubator op Wetenschapspark UAntwerpen

Een jaar geleden opende incubator Darwin de deuren op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Vandaag zijn de kantoor- en laboruimtes al voor de helft gevuld, meldt Luc Broos.

Trefwoorden: #darwin incubator, #incubator, #Luc Broos, #Ludwig Caluwé, #uantwerpen, #universiteit antwerpen, #wetenschapspark

Lees verder

research

( Foto: Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Een ondernemer die ervoor kiest in een meer professionele omgeving verder te bouwen aan zijn bedrijf, heeft vandaag de keuze uit een brede waaier aan incubatoren, co-working spaces en business centers. Een incubator die het alvast erg goed lijkt te doen, is die op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel.

“Een onverhoopt resultaat”, zo bevestigt Luc Broos, algemeen directeur van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen. “Ondernemers appreciëren onze infrastructuur, de ontzorgende diensten zoals onthaal en gebouwbeheer en de expertise vanuit de onderzoeksgroepen. Dat bovendien 50 % van deze bedrijven een hechte band heeft met de UAntwerpen bewijst dat we in ons opzet slagen om een kennisintensief bedrijvennetwerk rond de universiteit te verenigen”.

De aanwezige bedrijven van hun kant zien nog andere voordelen. Zo stelt Mohamed Amrani van Innovative Automotive Services dat kennisintensieve bedrijven naar uitstraling baat hebben bij de huisvesting op een wetenschapspark. Spyro Michalopoulos van Hemplab Institute geeft dan weer aan dat de opstart van een bedrijf en uitbouw van een performant labo bijzonder tijdrovend zijn. Hij waardeerde enorm dat alvast de technische uitrusting van zijn labo iets was waarover hij zich geen zorgen hoefde te maken.

Nog een meerwaarde vergeleken met gelijkaardige initiatieven is naar verluidt het sterke aanbod van opleidingen en lezingen. "Het voorbije jaar faciliteerde het provinciebestuur al 16 opleidingen over onder meer kapitaalsverwerving, salestechnieken en pitching. Voor 2017 maken we daar opnieuw 70.000 euro voor vrij ”, laat gedeputeerde bevoegd voor Economie en Innovatie Ludwig Caluwé weten.