3M verkoopt octrooien voor NMC-batterijmaterialen aan Umicore

Umicore heeft 3 Nikkel-Mangaan-Kobalt (NMC) octrooifamilies voor kathodematerialen, de referentie voor een ruim gamma van herlaadbare lithium-ionbatterijen, overgenomen van 3M.

Trefwoorden: #3M, #Nikkel-Mangaan-Kobalt, #NMC-batterijmaterialen, #octrooi, #octrooien, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze transactie verwerft Umicore alle bestaande en toekomstige licentierechten op de drie octrooien US6964828 - Lu-Dahn, US6660432 - Paulsen, US7211237 - Eberman.

De octrooien bestrijken samen Zuid-Korea, China, Japan, Europa en de Verenigde Staten en zijn geldig tot datums tussen 2021 en 2024. Umicore neemt alle rechten en verantwoordelijkheden over tegenover de bestaande licentienemers van 3M.

Kurt Vandeputte, Vice President Business Team voor Umicore's Rechargeable Battery Materials activiteit: "De technologie voor NMC-batterijmaterialen die door deze octrooien wordt gedekt, is een echte referentie in de sector. Als gevestigde marktspeler zijn wij goed gepositioneerd om deze octrooien wereldwijd te blijven afdwingen.

Wij zullen bovendien onze geslaagde technologische samenwerking met 3M voortzetten om de algemene prestaties van het lithium-ionbatterijsysteem verder te blijven verbeteren."

De NMC-kathodematerialen bieden een uitstekend evenwicht tussen kracht, energie, veiligheidskenmerken en lage kosten. Ze zijn daardoor ook de referentie geworden voor grote lithium-ionbatterijen die doorgaans worden gebruikt in toepassingen voor de automobielsector en energieopslag.