Tweede aanmeersteiger LNG-terminal Zeebrugge in gebruik genomen

Na de operationele tests is op de terminal voor LNG in Zeebrugge de tweede aanmeersteiger in gebruik genomen. De Coral Energy was het eerste LNG-schip dat er aanmeerde voor een laadbeurt.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #Coral Energy, #emissienormen, #Fluxys, #LNG, #LNG-terminal, #vloeibaar gas, #Zeebrugge, #zwaveluitstoot

Lees verder

nieuws

( Foto: Fluxys )

ENGINEERINGNET.BE - De tweede steiger op de LNG-terminal is ontworpen voor de ontvangst van de kleinste LNG-schepen met een capaciteit van 2.000 m³ tot grote LNG-schepen met een capaciteit van 217.000 m³.

Voor het laden van kleine LNG-schepen aan de tweede steiger zijn op basis van langetermijncontracten al circa 200 laadbeurten geboekt. De Coral Energy (15.000 m³) bevoorraadt vooral kleine terminals op andere regionale markten.

Met de mogelijkheid om op de tweede steiger ook de kleinste LNG-schepen te ontvangen, kunnen nu ook zogenoemde LNG-bunkerschepen op de terminal aanmeren. Dat zijn schepen die LNG komen laden om andere schepen te bevoorraden die LNG als brandstof gebruiken.

Die bevoorrading kon tot nog toe alleen met LNG-tankwagens die op de terminal komen laden maar die voor de bevoorrading van zeeschepen de handicap van een beperkte capaciteit hebben.

LNG als scheepsbrandstof neemt aan belang toe omdat in het Kanaal, de Noordzee en de Baltische Zee strenge emissienormen gelden voor zwavel en LNG in vergelijking met zware stookolie een veel schonere verbranding heeft.

Zo daalt met LNG niet alleen de zwaveluitstoot naar zo goed als nul, maar is ook de uitstoot van fijnstof verwaarloosbaar, ligt de emissie van koolstof een kwart lager en qua stikstofoxides scoort LNG tot 90% beter.

Rederij UECC heeft in die optiek in Zeebrugge recent een eerste autoschip op LNG in gebruik genomen en binnenkort volgt een tweede. De UECC-schepen zullen LNG tanken via een speciaal gebouwd LNG-bunkerschip dat Zeebrugge als thuishaven zal hebben en waarin moederbedrijf Fluxys partner is met ENGIE, Mitsubishi Corporation en NYK Line.

Momenteel zijn circa 40 schepen in aanbouw voor trafiek in het Kanaal, de Noordzee of de Baltische Zee en de helft daarvan zijn schepen op LNG.

Met de tweede steiger kan de terminal ook flexibel inspelen op de vraag naar gelijktijdige of dicht op elkaar volgende aanmeerbeurten: met twee steigers kunnen kunnen twee LNG-schepen tegelijkertijd worden gelost en/of geladen.