Eerste 100% Belgische elektrische bestelwagen gelanceerd

De groep Socartrust uit het West-Vlaamse Kuurne lanceert met Addax Motors, de eerste Belgische constructeur van elektrische bestelwagens.

Trefwoorden: #Addax Motors, #elektrische bestelwagen, #elektrische bestelwagens, #lichte vrachtwagens, #Socartrust

Lees verder

Techniek

( Foto: Addax Motors )

ENGINEERINGNET.BE - Door de lancering van deze elektrische utilitaire voertuigen wil de West-Vlaamse onderneming inspelen op de behoefte aan verantwoorde mobiliteit in steden en agglomeraties.

Medeoprichter Jean-Charles Carrette: “Vooral de vraag naar elektrisch compacte bestelwagens met een aanzienlijk laadvermogen neemt toe. Als constructeur focussen we op het lichte vrachtvervoer over korte afstand in steden, gemeenten, pretparken en industriële sites in heel Europa.”

Addax Motors produceert, verkoopt en least elektrische bestelwagens en lichte vrachtwagens. Er zijn tal van mogelijke afwerkingen mogelijk op maat van de gebruiker: open of gesloten laadbak, sorteersysteem, hydraulische kipper, container, koelcel of enkel een chassis-cabine. Ook de accu en de elektromotor worden aangepast aan het rijgedrag van de gebruiker.

Veel kleine bestelwagens in gemeentes, pretparken en last-miles delivery services rijden dagelijks ongeveer een afstand van 40 kilometer binnen een beperkte perimeter. Hierdoor passen ze perfect binnen de autonomie van een elektrische wagen.

Dankzij de omvang en de flexibiliteit van het chassis en tegelijk het groot laadvermogen is het voertuig (categorie L7e) geschikt voor licht vrachtvervoer. Het bedrijf richt zich dan ook op de professionele markt, met name steden en gemeenten (o.a. groendiensten), postorderbedrijven, magazijnen, industriële sites, koerierdiensten met een kort afstandsvervoer, pret- en themaparken, …


Addax Motors zal het voertuig voorstellen tijdens de 95ste editie van de European Motor Show Brussels (14-22 januari).