Smet Jet haalt grote Aziatische order binnen

Smet Jet heeft onlangs haar grootste order uit haar geschiedenis binnengehaald. Er werd een hogedruk reinigingsinstallatie verkocht aan één van de grootste Aziatische zinkproducenten.

Trefwoorden: #Azië, #hogedruk reinigingsinstallatie, #order, #Smet Jet, #zinkproducent

Lees verder

Techniek

( Foto: Smet Jet )

ENGINEERINGNET.BE - De hogedruk reinigingsinstallatie wordt volledig door de R&D-afdeling ontwikkeld, zowel het mechanische als de sturingsapparatuur, en zal verscheidene technische optimalisaties bevatten ten opzichte van vroegere installaties.

De installatie zal dienen om de honderden anodeplaten van de zink-elektrolyse automatisch te reinigen. Vroeger werden deze platen manueel gereinigd, maar dit was een tijdrovende en dure procedure.

De anodeplaten die verontreinigd zijn met mangaan en andere onzuiverheden, worden per celbak uit de zink-elektrolyse installatie van de klant gehaald en naar de hogedrukinstallatie gevoerd voor reiniging.

Philip Smet, CEO van Smet Jet: “De reinigingen zijn noodzakelijk voor de efficiëntie van de zink-elektrolyse installatie. Zonder tussentijdse reinigingen dient er een steeds grotere stroom door de platen gevoerd te worden om dezelfde zinkproductie te verkrijgen. Dit brengt een hele grote kost met zich mee.”

Midden april 2017 zal de installatie klaar zijn voor transport. De opstart zelf is voorzien voor het najaar van 2017. Op dat moment zal Smet Jet een engineer naar het bedrijf in Azië sturen om gedurende een week de opstart van de installatie uit te voeren.

Het gebeurt overigens wel vaker dat het bedrijf engineers of operatoren naar het buitenland stuurt. Zo is er onlangs weer een team van Belgische operatoren de industriële reiniging gaan uitvoeren tijdens een shutdown bij SASOL in Zuid-Afrika.