CEO’s van 13 multinationals klagen gebrek aan aandacht voor waterstof aan

CEO's van 13 multinationals beloven waterstof als brandstof van de toekomst te promoten. "Waterstof kan wel degelijk sleutelrol spelen in de transitie naar een duurzame energiebevoorrading".

Trefwoorden: #Alstom, #Anglo American, #BMW, #Daimler, #davos, #duurzaam, #duurzame, #Engie, #Honda, #hydrogen, #hydrogen council, #Hyundai, #Kawasaki, #Linde, #Shell, #Total, #Toyota, #uit Air Liquide, #waterstof

Lees verder

nieuws

( Foto: Air Liquide, waterstof )

ENGINEERINGNET.BE - "We moeten overheden er toe overhalen actie te ondernemen", stelde CEO Benoit Potier van Air Liquide. "Bijvoorbeeld door grootschalige investeringsprogramma's voor waterstof te financieren. Wij roepen de wereldleiders op om waterstof te ondersteunen".

Benoit weet waarover hij spreekt. Vandaag is het zo dat waterstof als mogelijk onderdeel van de transitie van een koolstofgebonden naar een duurzame economie amper aandacht krijgt. In België bijvoorbeeld is er welgeteld één openbaar tankstation waar voertuigen waterstof kunnen tanken, in Zaventem en gebouwd door hetzelfde Air Liquide (zie leestip onderaan).

"Dat is onterecht", was de teneur van de dertien ceo's die het nieuws van de oprichting van hun Hydrogen Councel in Davos bekendmaakten. "Naar onze mening kan waterstof wel degelijk een sleutelrol spelen in deze transitie". Hun informele raad bestaat (momenteel) uit Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW, Daimler, Engie, Honda, Hyundai, Kawasaki, Shell, Linde, Total en Toyota.

De dertien zoeken engageren zich de eerste plaats om waterstof onder de wereldwijde aandacht te brengen van industriëlen en beleidsmakers. Ze denken bijvoorbeeld aan projecten van derden waarin ze kunnen participeren. Het gaat daarbij niet alleen om waterstof als brandstof voor voertuigen, maar evengoed om toepassingen in zowel de industriële als private sector.

Zelf kondigden ze aan een extra inspanning te zullen leveren om de R&D-inspanning van hun eigen bedrijven te versnellen. Momenteel lopen er bij de leden projecten met een gezamenlijk budget van zo'n 1,4 miljard euro per jaar.

De technologie zelf heeft de afgelopen jaren wel degelijk vooruitgang gemaakt, maar hoofdzakelijk in de onderzoekssfeer. Commerciële systemen zijn nog altijd vrij schaars en maakten eerst de voorbije paar jaren hun intrede in de markt. Hinderpalen blijken voor de complexiteit van de technologie en de kostprijs ervan te zijn. Wat dan op zijn beurt uiteraard weer te maken heeft met het gebrek aan schaalgrootte.

Nochtans is waterstof verre van een nieuwe technologie, maar ze trappelde sinds de jaren zeventig decennia lang ter plaatse. Een extra push is dus meer dan welkom, nu het accent steeds meer op zijn grootste voordeel komt te liggen: het is een schone technologie die geen CO2 uitstoot.