Philips Lighting verzorgt verlichting voor vernieuwde schaatsstadion Thialf

Het nieuwe stadion is toonaangevend in de schaatswereld door de strakke ondergrond, doordachte klimaatbeheersing en verlichting, die bijdragen aan het neerzetten van topprestaties.

Trefwoorden: #klimaatbeheersing, #LED-lampen, #Philips Lighting, #schaatsstadion, #Thialf, #verlichting

Lees verder

Techniek

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.NL - Philips heeft Thialf voorzien van uitgebalanceerde baanverlichting met energiezuinige LED-lampen en lampen met infrarood in het spectrum. Die maken het ijs bij wedstrijden nog sneller door de toplaag een fractie te verwarmen.

Voor schaatsers en recreanten zorgt de nieuwe LED-verlichting voor meer licht en een beter zicht op de baan. Ook alle overige ruimten in het stadion zijn voorzien van LED-verlichting, die bijdraagt aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van Thialf. In totaliteit wordt een enorme energie- en kostenbesparing ten opzichte van de oude installatie gerealiseerd.

Televisiekijkers profiteren ook van de nieuwe verlichting, want TV-camera’s kunnen de sport vanaf nu fraaier in beeld brengen met messcherpe slow-motion beelden. Frank van der Vloed, marktleider Philips Lighting Benelux: “Dankzij onze verlichting kunnen schaatsliefhebbers in Thialf en thuis meegenieten van het topschaatsen en het is alsof je zelf langs de baan zit.”

Schaatsstadion Thialf wordt op 27 januari 2017 geopend door Zijne Majesteit de Koning. Thialf werd in 1967 officieel geopend door Prinses Christina. Sinds die opening is het stadion meerdere keren verbouwd, waaronder de overkapping van de ijsbaan in 1986. Met de meest recente verbouwing wil Thialf zich richten op een klimaat waarin topsporters optimaal kunnen presteren.