Itineris haalt investering van 10,3 miljoen euro binnen

Gimv en het Gimv Arkiv Tech Fund II investeren samen 7,8 miljoen euro in Itineris. PMV en CEO-stichter Edgard Vermeersch dragen ook nog 2,5 miljoen euro bij.

Trefwoorden: #Gimv, #Gimv Arkiv Tech Fund II, #investering, #Itineris, #kapitaalinjectie, #nutsbedrijven, #softwareoplossing, #UMAX

Lees verder

Techniek

( Foto: Itineris )

ENGINEERINGNET.BE - Itineris ontwikkelde UMAX, een innovatieve softwareoplossing, die draait op Microsoft-technologie, waarmee nutsbedrijven hun processen van meteropname tot facturatie kunnen beheren.

2016 was een heel belangrijk jaar voor het bedrijf, met vier klanten onder contract in de Verenigde Staten, een versterkt managementteam in Noord-Amerika, een uitbreiding van de geografische focus in Europa en verschillende nieuwe klanten, en een omzet die uitsteeg boven de 43 miljoen euro.

De middelen van deze kapitaalronde zullen worden gebruikt om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen. Naast het verbeteren van de software-oplossing voor zijn bestaande klanten, en de uitbreiding van zijn klantenportefeuille in zowel Europa als Noord-Amerika, overweegt het bedrijf ook enkele selectieve acquisitieopportuniteiten.