Colruyt breidt vleesverwerkende bedrijf uit met Fine Food Meat 2

Colruyt Group heeft Fine Food Meat 2 ingehuldigd in aanwezigheid van eerste minister Charles Michel. De nieuwe site van 18.000 m² is bestemd voor vleesverwerking.

Trefwoorden: #Colruyt, #Colruyt Group, #Fine Food Meat, #vleesverwerking, #voeding

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - Colruyt Group heeft onlangs een nieuw gebouw ingehuldigd op de site van zijn vleesverwerkend bedrijf Fine Food Meat. De uitbreiding is bestemd voor productie, versnijding en verpakking van charcuterie, traiteurgerechten en vegetarische producten.

De bijkomende oppervlakte van 18.000 m² stelt het bedrijf in staat om een aantal activiteiten, die eerder werden uitbesteed, weer in eigen huis op te nemen. De verwachting is om tegen 2025 nog zowat 150 bijkomende banen creëren.

De bedoeling van de onderneming is om de expertise van de kwekers waarmee het samenwerkt, in de verf blijven zetten. De groep wil zijn rol opnemen en als laatste schakel in de keten de agrovoedingssector in zijn geheel ondersteunen.

Stefan Goethaert, Directeur Colruyt Group Fine Food: “Als distributeur bevinden we ons op een belangrijk kruispunt tussen de eindconsument en de leverancier. Onze opdracht is ervoor te zorgen dat de vraag van de ene overeenkomt met het aanbod van de andere.”

Fine Food Meat 2 werd ontworpen om een antwoord te bieden op de uitdagingen van morgen, waaronder de veranderende gewoontes op vlak van consumptie en de opkomst van alternatieve proteïnebronnen.

Op de productielijnen kunnen voortaan ook specialiteiten op basis van plantaardige vleesvervangers gemaakt worden, terwijl de groep ook nog andere innovatieve ontwikkelingen op de voet volgt.