SPIE verlengt samenwerking met Time4Society

SPIE Belgium schenkt voor het tweede opeenvolgende jaar 100 werkdagen, die verdeeld worden onder negen projecten met een sociale of ecologische roeping.

Trefwoorden: #maintenance, #onderhoud, #service, #SPIE, #SPIE Belgium, #Time4Society

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - In 2016 besliste SPIE Belgium om tijd uit te trekken voor projecten die het algemene belang dienen. In die context knoopte het een partnership aan met Time4Society, een vereniging zonder winstoogmerk gespecialiseerd in maatschappelijke ‘teambuilding’.

Vorig jaar zetten meer dan 80 medewerkers zich in voor één van de 8 projecten en besteedden ze maar liefst 672 uren aan uiteenlopende activiteiten (zoals bijvoorbeeld onderhoud van parken, logistieke ondersteuning op een festival voor mensen met een beperking, de herstelling van de gebouwen van een vereniging die hulp biedt aan volwassenen met problemen, ...).

Omdat de editie van 2016 zo succesvol was, heeft het bedrijf beslist om ook in 2017 samen te werken met Time4Society. Dit jaar staan er negen projecten op het programma:

  1. Reservaat van Thieu / Havré - Natagora (plaatsing van een afsluiting en uitbreiding van de graasweide voor de schapen)
  2. Edingen - Bedrijf voor aangepast werken (ontmoeting en uitwisseling van deugdelijke praktijken, productiewerk met de teams)
  3. Alsemberg - Opvangcentrum voor asielaanvragers van het Rode Kruis (sportactiviteiten, koken en spelletjes met de bewoners)
  4. Antwerpen - Rustoord voor ouderlingen Vinck-Heymans (opfrissingswerken van diverse lokalen en ontmoeting met de bewoners)
  5. Brussel - Reservaat Scheutbos (onkruid wieden, tuinafval verzamelen en de wegen onderhouden)
  6. Mechelen - Sjarabang, een vereniging die mensen met en zonder beperking de kans biedt om zich creatief en artistiek te ontplooien (logistieke ondersteuning en coördinatie van creatieve workshops)
  7. Brussel - Kindertehuis Reine Marie-Henriette (nieuw laagje verf in de kamers van de kinderen)
  8. Gent - Broeder Ebergiste, ortho-agogisch centrum (verf in de cateringzaal)
  9. Kortrijk - Natuurreservaat Leiekant (vernieuwen van de trappen in het Struweel en het beleggen met houtsnippers)

Johan Dekempe, algemeen directeur van SPIE Belgium: “We zijn echt blij dat we onze medewerkers opnieuw kunnen betrekken bij dit maatschappelijke initiatief. Het sluit mooi aan bij ons MVO-beleid en onze intentie om vrijwilligerswerk bij onze medewerkers aan te moedigen.”

“Het succes van onze samenwerking met Time4Society in 2016 heeft onze groep sterk geïnspireerd. In die mate zelfs dat we het project ook willen organiseren in andere landen waar wij actief zijn.”