TU/e-onderzoeker Tom de Greef wint prestigieuze onderzoeksprijs

Tom de Greef van de faculteit Biomedische Technologie wint dit jaar de Cram Lehn Pedersen prijs. Het gaat om een prestigieuze prijs voor jonge onderzoekers binnen de supra-moleculaire chemie

Trefwoorden: #Cram Lehn Pedersen prijs, #ERC Grant, #onderzoek, #Technische Universiteit Eindhoven, #Tom De Greef, #TU/e

Lees verder

research

( Foto: © Bart Van Overbeeke )

ENGINEERINGNET.NL - Deze prijs wordt jaarlijks uitgegeven door het ISMSC International Committee. Volgens de jury waren er dit jaar zeer sterke kandidaten, maar steeg De Greef er bovenuit.

De Cram Lehn Pedersen prijs, genoemd naar de winnaars van de Nobelprijs in de Chemie van 1987, erkent belangrijk, origineel en onafhankelijk onderzoek in de supramoleculaire chemie.

Wetenschappers die minder dan tien jaar geleden hun PhD hebben behaald komen ervoor in aanmerking. De prijs bestaat naast de eer uit ongeveer 2.300 euro en de winnaar mag een aantal lezingen geven.


Over Dr.ir. Tom de Greef
Hij is gespecialiseerd in synthetische biologie en supramoleculaire chemie. Hij is universitair hoofddocent (UHD) binnen de onderzoeksgroep Computational Biology van prof.dr. Peter Hilbers van de faculteit Biomedische Technologie.

Hij werkt nauw samen met onderzoeksgroepen Chemical Biology en Biomedical Chemistry en is onderdeel van het Institute for Complex Molecular Systems (ICMS).

In 2015 kreeg hij een Europese ERC Starting Grant en in 2012 een Veni-subsidie van NWO.