Indufin investeert in verdere uitbouw van ICT bedrijf AXI

De Belgisch-Luxemburgse investeringsmaatschappij Indufin investeert in AXI, een 220 medewerkers tellend ICT bedrijf met vestigingen in het Belgische Willebroek en het Nederlandse Breda.

Trefwoorden: #AXI, #ICT, #Indufin, #investering, #kapitaalinjectie

Lees verder

Techniek

( Foto: AXI )

ENGINEERINGNET.BE - Door deze kapitaalinjectie verstrekt Indufin de onderneming het nodige kapitaal om verder te groeien.

Het zal aangewend worden om haar marktaandeel in de segmenten retail, overheid en zorg te vergroten via de ontwikkeling van innovatieve softwareoplossingen en het aanreiken van hoogkwalitatieve IT diensten.

Indufin neemt de plaats in van ING Private Equity en Cytindus, die hun participatie na 10 jaar respectievelijk 5 jaar ten gelde maken. Daarnaast zijn de aandelen in handen van het AXI management en talrijke medewerkers.

Het ICT bedrijf is ontstaan in 1985 uit een management buy-out bij de informaticadiensten van de werkgeversorganisatie VEV (het huidige VOKA). In de geschiedenis is dit de derde management buy-out.

Met de intrede van Indufin wordt ook het management vernieuwd, waarbij CEO Paul Peeters en CFO Sara De Merechy beiden op post blijven als bestuurders. Twee andere bestuurders, Michel Ballière en Dirk Noens, leggen hun mandaat neer als bestuurder, maar blijven betrokken in strategische projecten.

Het management team werd uitgebreid met 5 nieuwe bestuurders. Het gaat om drie Belgen: Frederik Riebbels, Marc Janssens, Els De Bie en twee Nederlanders: Joost den Ouden en Michel Petrusma.