Voormalig ITM hoofdredacteur Alfons Calders plots overleden

Alfons Calders, ex-hoofdredacteur van het bekende technisch vakblad ITM en medewerker van onder meer Engineeringnet Magazine, is onverwacht overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Trefwoorden: #alfons calders, #calders

Lees verder

HR

( Foto: Automation Magazine )

ENGINEERINGNET.BE - Alfons Calders (66) is op zondag 29 januari in de UZ Leuven campus Gasthuisberg overleden aan de gevolgen van een zware hartaanval. Fons stond in technische kringen vooral bekend als gewaardeerd hoofdredacteur van het technische magazine Industrie Technisch Management (ITM) dat achtereenvolgens door De Sikkel Media, Keesing en Roularta werd uitgegeven.

Collega Fons behoorde tot de generatie journalisten voor wie kwaliteitsinformatie en respect voor de lezer een absolute must waren. Wij kenden hem als een gedreven man voor wie journalistiek geen beroep maar een roeping was. Onder zijn redactionele leiding wist ITM zich meer dan twee decennia lang te handhaven als de onbetwiste marktleider onder de technische vakmedia.

Nadat Roularta in de nasleep van de crisis had beslist 'zijn' ITM van de markt te halen, richtte Fons in 2014 een eigen consultancy-bureau op en verzorgde hij technische artikels voor diverse industriële bedrijven. Daarnaast werkte hij voor verschillende vakbladen, waaronder Engineeringnet Magazine en Maintenance Magazine.

Fons studeerde in 1975 af als burgerlijk ingenieur aan de KULeuven. Hij laat een vrouw, drie kinderen en kleinkinderen achter. Wij wensen zijn gezin en familie alvast veel sterkte in deze sombere dagen.

Zijn uitvaart vindt plaats op zaterdag 4 februari 2017 om 10 uur in de Sint-Lambertus parochiekerk in Heverlee.