Gemeente Kaprijke investeert in aardgasvoertuigen

De gemeente Kaprijke investeert nu ook in bedrijfsvoertuigen op aardgas en zet zo een belangrijke stap naar een groener voertuigenpark. Eandis ondersteunde de aankoop van de wagens.

Trefwoorden: #aardgas, #aardgasvoertuig, #CNG, #CO2-uitstoot, #Eandis, #fijn stof, #gemeente Kaprijke, #stikstof

Lees verder

nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - In de zoektocht naar minder vervuilende auto’s en de overstap naar een duurzamer wagenpark opteerde de gemeente Kaprijke voor de aankoop van twee aardgasvoertuigen Fiat Doblo Cargo Maxi.

Er werd gekozen voor twee voertuigen met een lange wielbasis, die worden gebruikt door de technische dienst. Ze komen in vervanging van een bestelwagen en een gelijkaardig voertuig.

Deze wagens rijden op CNG, wat staat voor ‘Compressed Natural Gas’ of samengeperst aardgas. Door het rijden op aardgas wordt 95% minder fijn stof, 50% minder stikstofoxiden (NOx) en 12 tot 30% minder CO2 uitgestoten.

Minder vervuilende voertuigen kunnen een grote rol spelen in het beperken van de klimaatverandering en het verbeteren van onze onmiddellijke leefomgeving.

Netbeheerder Eandis biedt steden en gemeenten ondersteuning via concrete acties zoals studies rond mobiliteit en wagenparken, het organiseren van gezamenlijke aankooptrajecten en het plaatsen van oplaadinfrastructuur en aardgas vulstations.