ISISpace levert 101 nanosatellieten voor Indiase wereldrecord-lancering

Deze spin-off van de TU Delft leverde 101 van de 104 satellieten, die op 15 februari tegelijk door de Indian Space Research Organisation (ISRO) werden gelanceerd: een wereldrecord.

Trefwoorden: #India, #Indian Space Research Organisation, #ISISpace, #nanosatellieten, #TU Delft, #wereldrecord-lancering

Lees verder

Techniek

( Foto: ISISpace )

ENGINEERINGNET.NL - De satellieten worden gevolgd vanuit de gezamenlijke grondstations van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica, de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en ISISpace in Delft.

De drie partijen - ISISpace, TU Delft en ISRO - tekenden onlangs een Memorandum of Understanding over gezamenlijk onderzoek in, en ontwikkeling en gebruik van een netwerk van grondstations voor kleine satellieten in Delft.

Voor de onderzoekers en studenten aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek betekent deze samenwerking vooral dat zij voor hun projecten toegang krijgen tot professioneel onderhouden faciliteiten.

Ook kunnen zij door middel van onderzoek bijdragen aan innovaties voor de grondstations en gemakkelijk samenwerken met het bedrijfsleven.