Persoonlijke Marie Curie-beurs voor 3 TU/e-onderzoekers

Drie TU/e-onderzoekers hebben een persoonlijke ‘Marie Curie-beurs’, ter waarde van 166.000 euro, binnengehaald uit het Europese subsidieprogramma Horizon 2020.

Trefwoorden: #halfgeleidend plastic, #magnetiet, #Marie-Curie beurs, #moleculaire bouwblokken, #NWO, #onderzoek, #research, #subsidie, #TU/e, #zelfassemblage

Lees verder

ENGINEERINGNET.NL - De projecten behelzen de ontwikkeling van halfgeleidend plastic, de vorming van magnetiet en de zelfassemblage van moleculaire bouwblokken.

Officieel vallen de beurzen onder de zogenoemde Marie Skłodowska-Curie actions (SKCA) van Horizon 2020, het huidige subsidieprogramma van de Europese Commissie. De beurzen, Individual Fellowships, bedragen bijna 166.000 euro voor twee jaar.

Dat is vergelijkbaar in grootte met de Nederlandse Veni-subsidies van NWO, die 250.000 euro bedragen voor drie jaar.


Dit zijn de drie onderzoeksprojecten:

  1. Grip op interactie van eiwitten


dr. Miguel Aleman Garcia (begeleider: prof.dr.ir. Luc Brunsveld) - BMT
In dit project staat de bouw van geavanceerde supramoleculaire structuren centraal.

  • Vorming van magnetiet op video
    dr. Joe Patterson (begeleider: prof.dr. Nico Sommerdijk) - ST
    Magnetiet (het meest magnetische materiaal dat van nature voorkomt op aarde)wordt gevormd door een speciaal soort bacterie in een proces genaamd biomineralisatie.
  • Halfgeleidend plastic
    dr. Mengmeng Li (begeleider: prof.dr.ir. René Janssen) - ST
    Halfgeleiders van plastic zijn goedkoop en makkelijk te produceren en zijn daarom veelbelovend als toepassing in onder meer zonnecellen en transistoren.