Heijmans Bouw gaat nieuw duurzaam kantoor van Encon bouwen

Heijmans Bouw mag het nieuwe hoofdkantoor van energiespecialist Encon in Bilzen bouwen. Dit kantoor zal één van de duurzaamste KMO-gebouwen van heel Europa worden.

Trefwoorden: #BREEAM, #duurzaam, #Encon, #energiespecialist, #Heijmans, #Heijmans Bouw, #kantoorgebouw, #LEED

Lees verder

Techniek

( Foto: Heijmans )

ENGINEERINGNET.BE - Het gebouw zal, als enige in de hele wereld, de twee belangrijkste duurzaamheidscertificaten BREEAM en LEED tegelijk behalen.

Encon is gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en installeren van energiebesparende oplossingen voor de industrie. Daarnaast helpt het bedrijven met het produceren van hernieuwbare energie.

De energiespecialist wilde met het nieuwe hoofdkantoor niet alleen een uithangbord hebben voor haar duurzame oplossingen, het nieuwe gebouw (in Bilzen) wordt een levende showroom van hoe bedrijven duurzaam kunnen bouwen.

De werken zullen deze maand starten. De oplevering van de ruwbouw wordt verwacht tegen oktober 2017.

Na de ruwbouw volgt onder andere nog de installatie van de gebouwtechnieken zoals verwarming, verluchting en verlichting. En dat zal wel wat meer tijd in beslag nemen dan standaard het geval is.

Om van het kantoor ook een living lab (een soort showroom van de best beschikbare technieken) te maken, zullen in heel wat gevallen verschillende technieken naast elkaar geïnstalleerd moeten worden.

De definitieve oplevering van het hoofdkantoor wordt verwacht tegen begin 2018.