AGC Automotive Induver Marokko bouwt autoglasfabriek

De joint venture tussen AGC Automotive Europe en de Marokkaanse glasproducent Induver legde op 15 maart de eerste steen voor de nieuwe autoglasfabriek in Kenitra.

Trefwoorden: #AGC Automotive Europe, #AGC Automotive Induver Morocco, #AGC Group, #autoglas, #automotive, #Marokko

Lees verder

Techniek

( Foto: AGC )

ENGINEERINGNET.BE - AGC Automotive Induver Morocco zal gehard glas produceren voor zij- en achterruiten en gelaagd glas voor voorruiten van auto’s. De fabriek, die in 2019 online komt, en dan zo’n 600 mensen zal tellen, zal een capaciteit hebben van zo’n 1.100.000 carsets per jaar.

Kenitra ligt niet alleen ideaal om Noord-Afrika en Zuid-Europa te beleveren. De nieuwe fabriek profiteert ook van de vrijhandelszone die er opgezet werd om automotive bedrijven aan te trekken. Kenitra moet immers een productiekern voor de autoindustrie worden.

Glasfabrikant Induver uit Casablanca is een familiebedrijf dat in 1947 opgericht werd en nu specialiseert in autoruiten voor de aftermarket -de service markt- ruiten voor tractoren, grondverzet,… en architecturale markten.

AGC Automotive Europe uit Louvain-la-Neuve maakt deel uit van AGC Glass Europe, de Europese tak van de AGC Group -Asahi Glass uit Tokio- een wereldleider in vlakglas, autoruiten en glas voor displays maar ook chemicaliën, high-tech materialen en componenten.

Het produceert ruiten voor autobouwers, zowel in OEM als voor de vervangmarkt, en levert ook fixeersystemen, antennes, sensoren, verwarmingselementen en glas met betere thermische eigenschappen, geluiddemping en visuele meerwaarde.

Voor de AGC Group is dit de allereerste belangrijke stap in Afrika.