• 22/03/2017

Dispatcher bij Elia, een job onder hoge stroom

Kenny Hendrickx werkt als dispatcher bij Elia. Samen met zijn collega’s bedient de bachelor Elektromechanica het Belgisch hoogspanningsnet. Een uitdagende job, met veel verantwoordelijkheid.

Trefwoorden: #dispatcher, #Elia, #jobs, #vacature

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Als dispatcher bereidt Kenny de in- en uitdienstname van elektrische installaties in hoogspanningsposten voor. Daarnaast schakelt hij de hoogspanning in of uit tijdens werkzaamheden.

Dat betekent veel verantwoordelijkheid, want op ieder moment staat het leven van technici op het spel. Bij een beschadigde kabel of kapotte installatie moet hij direct een oplossing bedenken om zo stroomonderbrekingen te vermijden. Hierbij hangen vele bedrijven en gezinnen af van zijn goede zorgen voor hun elektriciteitsbevoorrading.

Om hun job 100% te kunnen uitvoeren, dienen dispatchers over vele kwaliteiten te beschikken. Ze moeten stressbestendig zijn, de nodige zelforganisatie hebben en een grondige kennis van elektromechanica.

Staan er vijftien schakelingen ingepland en gebeurt er tegelijk een incident Dan bestaat de job van dispatcher erin om alles veilig en nauwkeurig af te handelen. Geen sinecure, want het draait altijd om ingrepen met grote economische en menselijke gevolgen.

Natuurlijk zijn er toffe collegas, maar Kenny geniet ook van de vrije tijd. Hij werkt in blokken van 21 dagen waardoor hij veel verlofdagen heeft. Bovendien spreken ook het interessant loonpakket en de extra voordelen hem aan.

Dankzij de goede voorbereiding en monitoring van Kenny, verlopen onderhoudswerken die zijn collegas bij Elia uitvoeren zonder risico en blijft de stroom in Belgie gegarandeerd. Dat vertrouwen en die uitdaging geven hem bijzonder veel voldoening.


Voor meer informatie:
Elia
Keizerslaan 20 - B-1000 Brussel
jobs@elia.be - www.elia.jobs

Lees méér over: EliaBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.