Drone inventariseert magazijn (+video)

De Franse Hardis Group, een IT consulting bedrijf en software uitgever, pakt uit met Eyesee, een drone die het inventariseren van magazijnen automatiseert.

Trefwoorden: #Drone, #Eyesee, #FM Logistics, #Frankrijk, #Hardis Group, #logistiek, #magazijn

Lees verder

Techniek

( Foto: Hardis Group )

ENGINEERINGNET.BE - De Eyesee heeft een camera aan boord en localisatietechnologie waarmee hij een voorgeschreven vluchtplan afwerkt en bar codes en data van de pallets in de rekken afleest.

De Eyesee kan alle barcodes aan en weet ook de relevante code te isoleren als er meerdere op een pallet staan. Beeld en positie van de drone worden gelinkt aan een palletplaats. De data kunnen in elk WMS-systeem gedropt worden.

De Hardis Group biedt zijn expertise aan bij het bepalen van de missies van de drone, de technologiekeuzes -type drone, 2D/3D camera, positioneringssysteem, sensoren, communicatie- prototypes, uittesten, uitrollen, data acquisitie, integreren en analyse van de data in dashboards, KPIs en concrete toepassingen maar ook met de formaliteiten van de regelgeving terzake.

Een drone kan natuurlijk ook meer dan inventariseren. Hij kan niet alleen ingezet worden voor de jaarlijkse inventaris maar kan ook vaker -elke nacht, elke week- ingezet worden om goederen en hun positie te checken. Zo kan men sneller fouten in het magazijn op het spoor komen (zonder dat er veel mensen of zware apparatuur aan te pas komt) en ze verhelpen.

De Hardis Group deed in dit ontwikkelinsgproject een beroep op Squadrone System, bouwer van de Hexo+ drone met vestigingen in Grenoble (F) en San Francisco (VS). De drone vloog proef in de magazijnen van FM Logistics, o.a. in Satolas (Isère) en kende verschillende metamorfoses. Een stand van zaken was te zien tijdens de jongste SITL-beurs in Parijs.

Volgens Voxlog heeft Eyesee nu vier schroeven -in de plaats van de zes waarmee de proeven begonnen- en is hij voorzien van drie Zebra micro-camera’s. Het toestel weegt 1,7 kg. Tegen de zomer van 2017 zou Hardis een 20-tal exemplaren bij klanten willen uitzetten voor verdere tests om in 2018 met de commercialisatie te beginnen.


Video: