Conferentie ’Smart Maintenance’ tijdens Maintenance 2017 - uitnodiging

Internet of Things en digitalisering leven sterk in de Maintenancesector. Dit zijn de pijlers voor het onderhoud van de toekomst, waar efficiëntie door smart maintenance centraal staat.

Trefwoorden: #Antwerp Expo, #conferentie, #easyfairs, #maintenance, #Maintenance 2017, #onderhoud, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Beursinrichter easyfairs heeft tijdens de vakbeurs Maintenance 2017 een conferentie voorzien over de nieuwste digitale tools voor de verdere optimalisatie van onderhoud aan de hand van de onderzoeksprojecten CAMPIONE Fieldlab en HoTT APP die door World Class Maintenance zijn georkestreerd.

Programma

Donderdag 30/3

 • 08u00-09u00: Ontvangst + ontbijt
 • 09u00-10u15: Nieuwe mijlpaal voor het project Fieldlab CAMPIONE over innovatief onderhoud in de procesindustrie
  Concrete stappen zetten om in onze procesindustrie voorspelbaar condition-based onderhoud op de rit te krijgen. Vanuit die ambitie wordt momenteel het fieldlab Campione op poten gezet.

  Vrijwel alle onderhoud in die sector gebeurt gepland, preventief. ‘Slechts drie tot vijf procent is toestand gestuurd. Krijgen we dat op twintig procent, dan is dat al ontzettend veel winst.’ Waarbij de grootste uitdagingen niet op technisch, maar op organisatorisch en menselijk vlak liggen. Aan de hand van een business case ontdekt u de mogelijkheden.

  Spreker:
  Paul van Kempen, Operations Director - World Class Maintenance & Project leader - Fieldlab CAMPIONE

 • 10u15-10u45: Koffiepauze
 • 10u45-12u00: HoTT App: Productiviteit in maintenance verhogen met nieuwe app
  Door productiviteit te meten, kunnen technische bedrijven zien waar een verbeterslag gehaald kan worden, waar verliezen tot stand komen die niet nodig zijn.

  En gezien twee ontwikkelingen is dat van groot belang: 1. het tekort aan goed geschoold technisch personeel neemt toe. En 2. veel fabrieken en infrastructuur zijn voorbij hun oorspronkelijke technische levensduur, onderhoudskosten zullen de komende jaren snel toenemen. Kortom: meer werk aan oude assets en minder mensen die dat werk kunnen doen. Dat lukt alleen als de productiviteit van die mensen drastisch gaat stijgen.

  Deze nieuwe toolkit zorgt ervoor dat de inzet van het huidige technische personeel zo optimaal mogelijk wordt benut. Een verbetering een productiviteit zorgt bij bedrijven al snel voor een kostenverlaging en betere beschikbaarheid van assets. In heel Nederland bekeken kan een verbetering van 10 procent HoTT zelfs zorgen voor het oplossen van het totale tekort aan technisch personeel.

  Sprekers:

  • Menno van den Berg, Senior consultant in maintenance & maintenance organizations - Stork
  • Nick Zwinnen, Project Manager - PDM Group
  • Frank Berkhof, Continuous Improvement Director - Tessenderlo / DOW

 • 12u00-13u30: Netwerklunch
 • Inschrijven & prijzen
  Wenst u in te schrijven voor deze Masterclass? Schrijf u nu in.

  • Partnercode Engineeringnet – ENG-NET17: € 110/p.p. per conferentie (excl. 21% btw).
  • Standaardtarief: € 150/p.p. per conferentie (excl. 21% btw).

  Prijs is inclusief parking, conferentie, ontbijt, lunch en drinks. Betaling gebeurt via digitale factuur.


  Heeft u vragen? Bel ons op +32 3 280 53 00.

  Lees méér over: easyfairs  Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.