Spacemetric beheert ruimtegegevens in de cloud

Spacemetric koos voor Interoute voor een veilige opslagoplossing voor satellietbeelden. Dit ondersteunt het EU-aardobservatieprogramma voor milieu- en humanitair onderzoek.

Trefwoorden: #archief, #ESA, #Interoute, #satelliet, #satellietbeelden, #Spacemetric, #SWEA, #Swedish Earth data Access

Lees verder

Techniek

( Foto: © ESA )

ENGINEERINGNET.BE - Spacemetric is een Zweeds bedrijf dat software levert waarmee ruwe data van satellieten en luchtsensoren om te vormen zijn naar beelden die klaar zijn voor analyse.

Deze veilige opslagoplossing wordt geïntegreerd in het webgebaseerde SWEA-platform (Swedish Earth data Access), ontwikkeld door Spacemetric in opdracht van het Swedish National Space Board.

Het platform is onderdeel van het bestaande EU-aardobservatieprogramma Copernicus dat wordt beheerd door het European Space Agency (ESA). De verzamelde data wordt gebruikt om milieu- en humanitair onderzoek te ondersteunen.

ESA’s beeldenarchief is via de cloud wereldwijd beschikbaar voor wetenschappers en bedrijven. Het archief, gehost door het private-cloudnetwerk van Interoute, wordt breed gedeeld, van overheden tot ondernemers die zoeken naar manieren om data om te zetten naar business-mogelijkheden.

Nu kan SWEA de beschikbaarheid van de gegevens die betrekking hebben op de Zweedse gebruikers garanderen.