Status-quo voor technische vakbeurs MTMS - Machineering in 2017

Eind maart vond de derde editie van MTMS-Machineering plaats in Brussels Expo. Met ongeveer hetzelfde aantal bezoekers als twee jaar geleden blijkt de metaalsector goed stand te houden.

Trefwoorden: #d'haveloose, #invent media, #machineering, #mtms, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Techniek

( Foto: Invent Media )

ENGINEERINGNET.BE - In zoverre een vakbeurs kan fungeren als graadmeter voor de economische activiteit in een bepaalde sector, lijkt de branche van de metaalproductie en -constructie momenteel goed stand te houden in België.

Waar de vakbeurs MTMS-Machineering - de Material Transformation & Machining Show, het vroegere Metapro - in 2015 in totaal 7.060 bezoekers trok, lag dat cijfer voor de editie van 2017 met 7.113 (waarvan 712 studenten hoger onderwijs en 3e graad technisch secundair onderwijs) op een gelijkaardig niveau.

"Opvallend was de positieve feedback van de exposanten", stelt inrichter Karl D'havelooze van Invent Media. "Zij maakten uitdrukkelijk melding van concrete interesse vanuit het potentieel aan leads. Vermoedelijk is dit te danken aan de economische heropleving sinds september van vorig jaar".

MTMS-Machineering was 3 dagen lang hét trefpunt van verantwoordelijken uit engineering, productie, technologie, maintenance, supply chain en aankoop van industriële maakbedrijven en machinebouwers. In totaal boden 161 exposanten werktuigmachines, technologie, componenten, materialen, software en industriële toelevering aan op een totale beursoppervlakte van 15.000m².