LVD opent nieuw Experience Center in Gullegem

Ultramoderne faciliteit van 2500m² werd ontworpen door Belgische architectenbureau Naert in samenwerking met interieurarchitecte Justine Van Strydonck.

Trefwoorden: #lvd

Lees verder

Techniek

( Foto: LVD )

ENGINEERINGNET.BE -In het nieuwe XP Center krijgen klanten van LVD de kans om de werking van de nieuwste generatie machines en productieprocessen, automatisering, touchscreen technologie en software, volgens Industrie 4.0, live mee te maken. "Maar het is meer dan een showroom en een opleidingscentrum", claimt president en managing director Carl Dewulf. "We hebben een ruimte gecreëerd die bezoekers uitnodigt om de technologie van plaatbewerking en het merk LVD op een andere manier te leren kennen".

Ontworpen door het Belgische architectenbureau Naert in samenwerking met interieurarchitecte Justine Van Strydonck, is het XP Center een toonbeeld van licht en ruimte. De gasten worden ontvangen in een open structuur waar het daglicht door grote ramen en glazen deuren naar binnen valt. In deze eigentijdse omgeving kunnen ze meer te weten komen over het erfgoed van LVD, presentaties en opleidingen volgen van op een tribuneachtig zitgedeelte, ideeën uitwisselen in "creatieve hoekjes" en relaxen in de lounge of op het buitenterras.

"LVD wilde een open, stimulerende ruimte creëren waar bezoekers kunnen leren, delen, groeien en innoveren, en hieruit is het concept gegroeid", zegt Wouter Naert.

"Elk detail werd ingegeven door de wens om de bezoekers een waardevolle beleving te schenken", voegt Justine Van Strydonck toe. "Van de open ruimtes, productzones en decor, tot de belichting en stijl van de zetels, alles hebben we bekeken vanuit het oogpunt van de bezoeker binnen het kader van het merk LVD dat gericht is op innovatie en klantenrelaties".